Mikä ihmeen osaamisidentiteetti? 6.9.

Mikä osaamisidentiteetti on ja miten sitä voi vahvistaa? Mikä merkitys yhteisöllä on osaamisidentiteetin rakentumisessa? Mitä osaamisidentiteettiajattelu merkitsee eri kohderyhmien kannalta? Tervetuloa kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja hyviä käytäntöjä aiheesta!  

Osaamista kertyy jokaiselle monissa ympäristöissä, mutta aina oman osaamisen huomaaminen ei ole helppoa. Osaaminen on olennainen osa ihmisen identiteettiä, ja eri ympäristöissä kertynyt, yksilöllisistä palikoista koostuva osaaminen muotoutuu osaksi läpi elämän kehittyvää osaamisidentiteettiä. Osaamisidentiteetin vahvistaminen auttaa hyödyntämään osaamista monipuolisesti työssä ja muussa elämässä. Kuten muutkin identiteetit, myös osaamisidentiteetti rakentuu sosiaalisesti ja eri yhteisöissä. Se, missä yhteisöissä toimii, vaikuttaa käsitykseen itsestä osaajana.

Tule kuulemaan lisää! 

Tilaisuus on suunnattu erilaisten ryhmien kanssa toimiville asiantuntijoille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään osana Osaaminen näkyviin -viikkoa, jonka tarkoitus on auttaa suomalaisia huomaamaan ja tekemään näkyväksi moninaista osaamistaan.  

Lämpimästi tervetuloa!  

Alustava ohjelma 

9.00 Tervetuloa   

 • Mitä on osaamisidentiteetti ja miten sitä voi vahvistaa?
  L
  aura Paaso,
  väitöskirjatutkija, sosiaalipedagogi, AmO, Oulun ammattikorkeakoulu

 • Kommenttipuheenvuorot:  
  Kimmo Kumlander, toimitusjohtaja, Silta-Valmennus
  Hilkka Näse, kehityspäällikkö, Suomen 4H-liitto

  Kati Korhonen-Yrjänheikki, työkykyjohtaja, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo

 • Oivallusten keruu  

10.00 Lopetus