Hyppää sisältöön
Kesäinen metsämaisema auringonlaskun aikaan.
Kuva: Antti Kanes

Elokuu 2024

Tervetuloa lukemaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen elokuun 2024 uutiskirjettä!

Syksyllä 2024 viisi valtionavustushakua - teemoina digitaidot, puhdas siirtymä, hoiva-avustajien koulutus ja työn ohessa opiskelun mallit

Olemme päivittäneet valtionavustushakujemme aikatauluja syksylle 2024. Päivityksen myötä yhdistämme kaksi puhtaan siirtymän avustushakua ja avaamme kolme uutta avustushakua.

Suunnitellut valtionavustushaut alkamisajankohdan mukaan syksyllä 2024 (uudet haut lihavoituna): 

Syyskuu  

  • Digitaitojen perusosaaminen (toteutetaan Euroopan unionin RRF-rahoituksella) 
  • Puhdas siirtymä: kevään 2024 teemojen täydennyshaku (toteutetaan Euroopan unionin RRF-rahoituksella) 

Lokakuu  

  • Hoiva-avustajien koulutus 2024 
  • Puhdas siirtymä: Teollinen puurakentaminen, maa- ja vesirakentaminen, vesi- ja jätehuolto 
  • Työn ohessa opiskelun mallien pilotointi

Lue lisää syksyn rahoitusteemoista tiedotteestamme.

 

Päätökset on tehty: Alkavat koulutukset kehittävät vientialojen puhtaaseen siirtymään liittyvää kaupallista ja teknistä osaamista

Olemme myöntäneet valtionavustusta yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa osaamispalveluihin, joilla kehitetään puhtaaseen siirtymään liittyvää kaupallista ja teknistä osaamista vientialoilla. Avustusta myönnettiin 11 koulutuskokonaisuudelle eri puolille Suomea.

Koulutuksilla saadaan puhtaan siirtymän osaamista vientialoilla työskenteleville.

Lue lisää avustuksen saajista tästä.

Avustus toteutetaan Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineen rahoituksella (RRF-rahoitus). 

 

Jotpan koulutukset ovat opiskelijoiden mielestä laadukkaita - Päivittyvä Power BI -raportti opiskelijapalautteista on julkaistu

Olemme julkaisseet verkkosivuillamme jatkuvasti päivittyvän Power BI –raportin, jonka avulla voi tarkastella Jotpan rahoittamien koulutusten opiskelijapalautteita. Raportista pystyy näkemään reaaliajassa, onko koulutus ollut opiskelijoiden mielestä laadukasta.

Hyödynnämme palautetietoja seuratessamme niin rahoittamiemme osaamispalveluiden kuin koko toimintamme onnistumista. Palautetiedon yhdistäminen kustannustietoon mahdollistaa myös toimintamme tuloksellisuuden seurannan.

Lue lisää opiskelijapalautteista tiedotteestamme.

 

Kuva: Johanna Anttila / Korkeamäen ja Marttisen albumit

Vieraskynä: Työikäisten oppimisvaikeudet ovat yleisiä, mutta keinoja on saatavilla

Työssä oppimista ja oppimisen haasteita käsittelevän blogisarjan toinen osa on nyt luettavissa verkkosivuillamme. Kirjoituksessa syvennytään muun muassa keinoihin, joilla oppimisvaikeuksia voidaan tukea työpaikoilla.

Blogisarja liittyy syksyllä julkaistavaan Työssä oppiminen sujuvaksi -materiaalipankkiin, johon kootaan työkaluja ja materiaalia oppimisen esteiden huomioimiseen ja työssä oppimisen tukemiseen.

Tekstin ovat kirjoittaneet Kuntoutussäätiön neuropsykologi, psykologian tohtori Johanna Nukari ja erikoistutkija, valtiotieteiden tohtori Johanna Korkeamäki sekä Erilaisten oppijoiden liiton erityisasiantuntija, toimintaterapeutti Riikka Marttinen.

Lue kirjoitus tästä.

 

Jotpan opiskelijatarinoita: Sirpa

Tervetuloa tutustumaan Sirpan opiskelijatarinaan! Sirpa osallistui Työelämän digiosaaja -koulutukseen. Koulutus on rahoitettu Digitalisaation ja vihreän siirtymän edistäminen -valtionavustuksella. Avustus on toteutettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineen rahoituksella (RRF-rahoitus). 

Tutustu Sirpan tarinaan tästä.

 

Jotpan opiskelijatarinoita: Eveliina Haapanen

Tervetuloa tutustumaan Eveliinan opiskelijatarinaan! Eveliina osallistui NOVA: Nosta osaamistasi ja vahvista itseäsi -koulutukseen.

Tutustu Eveliinan tarinaan tästä. 

 

Skols studerandeberättelser: Fem ukrainares berättelser om utbildningen av omsorgsassistenter

Viisi ukrainalaista opiskelijaa osallistui Jotpan rahoittamaan hoiva-avustajakoulutukseen Pietarsaaressa.

Lue ukrainalaisten opiskelijatarinat tästä (ruotsiksi).

 

Osaamistarvekompassin kuulumisia: Ilmoittaudu Osaamistarvekompassi ohjaustyössä -verkkotilaisuuteen 13.9.2024

Osaamisen ennakointitieto auttaa ohjausalan ammattilaisia pysymään ajan tasalla eri ammattialojen muuttuvista osaamisvaatimuksista. Tietoa hyödyntämällä voit auttaa asiakkaitasi punnitsemaan valintojaan tietoon perustuen ja tulevaisuuteen orientoituen.

Järjestämme ohjaustyötä tekeville verkkotilaisuuden 13.9.2024 klo 13–14.30. Tilaisuudessa tutustutaan Osaamistarvekompassin sisältöihin ja ohjaajille suunnattuun tukimateriaaliin sekä kuullaan ohjaajien kokemuksia palvelun käytöstä. Luvassa on myös tutkimusprofessori ja IAEVG:n puheenjohtaja Jaana Kettusen puheenvuoro.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä. 

 

Tilaa uutiskirjeemme